Santai di Telupid

Sunday, May 17, 2009 · 0 comments

Memantapkan ekonomi rakyat menjadi agenda utama. Ku cuba menerapkan betapa pentingnya ekonomi dalam kehidupan seharian kita. Budaya meminta dan mengharap ikhsan pemimpin harus dihapuskan bermula dari sekarang.

Dalam merealisasikan impian ini, satu program mesra rakyat bersama akar umbi telah diadakan. Kali ini saya memilih daerah Telupid. Kewajarannya setelah habis persidangan UMNO peringkat bahagian Oktober tahun lalu, saya tidak berkesempatan menemui para perwakilan dari cawangan Telupid. Alhamdullillah, hari ini saya berkesempatan bertemu mereka.

Dalam rangka kunjungan ringkas, saya telah diaturkan untuk melihat potensi pelancongan yang boleh dikembangkan di daerah Telupid ini seperti Air Terjun Kaporun. Masalah, untuk sampai ke puncak mengambil masa sekitar 3 jam perjalanan-menyusur batu sungai dan mendaki bukit yang agak tinggi. Perjalanan amat memenatkan.

Selepas itu, acara diteruskan dengan acara santai. Rombongan mengadakan perkelahan di tepi sungai. Sampai saja di kawasan tersebut, kepenatan yang dirasai tadi hilang dengan sendirinya. Pemandangan semulajadinya yang mempersonakan dan bunyi air sungai yang mengalir tenang, membuat saya dan rombongan lupa akan keperitan yang baru dilalui sebentar tadi.

Santai bersama penyokong di peringkat akar umbi dapat memantapkan hubungan dikalangan ahli UMNO itu sendiri dan yang penting dapat release tension. Mantap hubungan dikalangan kita akan mementapkan parti.About this blog

Wawasan dua puluh dua puluh,Satu pandangan jauh,Bukan impian malah kenyataan,Bersama kita jayakan...Berkibar terus oh benderaku,Kau kan kujunjung sepanjang waktu,Harumlah nama negara yang tercinta,Padamu tempat taat dan setia...Mari kita sambut seruan,Hadapi segala cubaan,Bangun bangsaku,Kita bersatu,Bersama mara hadapan.

Followers

Perlukah persempadanan baru kawasan Pilihanraya P.183 Beluran

Apakah lagi cadangan anda untuk memajukan Beluran

Perlukah Beluran mempunyai perkhidmatan Bank tetap?

Indiana Institute of Technology,IN USA

Indiana Institute of Technology,IN USA
Graduation Day December 1998

Gambar-Gambar Terpilih

Gambar-Gambar Terpilih