Si Anai-Anai yang berkuasa

Thursday, May 14, 2009 · 1 comments


Baru-baru ini saya telah berkesempatan melawat Surau Kg. Kokos, Beluran. Saya agak terperanjat bagaimana mahluk halus, si anai-anai, mampu menakluki sebuah rumah ibadah. Kekuatan si anai-anai tiada bandingnya, sehinggakan pihak berkuasa gagal untuk menangani masalah surau ini.

Surau ini hanya ibaratkan retak menanti belah, hanya menunggu masa saja untuk menyembah bumi, dalam erti kata lain "tidak selamat untuk digunakan". Ya Allah, Ya Tuhanku, janganlah rumah suciMu ini rebah menyembah bumi, bukakanlah hati para pemimpin baik di peringkat daerah mahupun di peringkat atasan, agar mereka prihatin dan peka terhadap permasalahan yang dihadapi oleh umat Islam di kawasan Beluran ini.

Kami perlukan pembelaan. Jangan surau ini kelak jadi bahan ketawa dan ejakkan pihak tertentu, yang mengatakan pemimpin Islam di Sabah ini gagal menunaikan tanggungjawab mereka dalam menjaga soal kebajikan umat Islam.

About this blog

Wawasan dua puluh dua puluh,Satu pandangan jauh,Bukan impian malah kenyataan,Bersama kita jayakan...Berkibar terus oh benderaku,Kau kan kujunjung sepanjang waktu,Harumlah nama negara yang tercinta,Padamu tempat taat dan setia...Mari kita sambut seruan,Hadapi segala cubaan,Bangun bangsaku,Kita bersatu,Bersama mara hadapan.

Followers

Perlukah persempadanan baru kawasan Pilihanraya P.183 Beluran

Apakah lagi cadangan anda untuk memajukan Beluran

Perlukah Beluran mempunyai perkhidmatan Bank tetap?

Indiana Institute of Technology,IN USA

Indiana Institute of Technology,IN USA
Graduation Day December 1998

Gambar-Gambar Terpilih

Gambar-Gambar Terpilih