Najib lakukan lawatan Pertama selepas menjadi PM Malaysia

Friday, May 8, 2009 · 0 comments

Slogan turun padang yang disarankan oleh YAB PM amat bertepatan sekali dengan kehendak dan senerio politik masa kini. Turun padang dan rakyat diutamakan merupakan satu pendekatan yang amat wajar sekali untuk memenangi hati rakyat. Era zon selesa (comfort zone) untuk wakil rakyat sudah berlalu & berakhir, kesemua wakil rakyat BN harus action oriented. Pendekatan mesra rakyat harus selari dengan pendekatan pemimpin harus disenangi dan disayangi dan bukannya ditakuti.

Kesemua kepemimpinan BN di segenap lapisan peringkat harus berkerja bermula dari sekarang, sekiranya inginkan BN berjaya dalam pilihanraya umum ke 13 akan datang ini. Kini rakyat bijak menilai prestasi pemimpin dan telah bosan kepada pemimpin yang suka menabur janji kosong, banyak bercakap tapi kurang bekerja.

Sindrom ini amat merbahaya dan harus dibendung dari awal, agar barah yang melanda pada pilihanraya umum ke 12 lalu tidak berulang lagi. Marilah kita sama-sama mendokong gegasan YAB PM agar Malaysia terus cemerlang, gemilang dan terbilang dibawah panji-panji Barisan Nasional.

Turun Padang 2

· 0 comments


Pada minggu ini saya telah balik ke Beluran untuk memenuhi undangan merasmikan Mesyuarat Agong PNK Beluran Ke 5 dan menghadiri mesyuarat Majlis Tilawah Al Quran Peringkat Daerah Beluran dan juga Mesyuarat Jawatankuasa Sukan Sabah (SAGA) Peringkat Daerah Beluran.
Saya amat bersyukur ke hadrat Allah SWT kerana telah diberikan kesihatan badan dan kelapangan masa untuk saya memenuhi undangan dan dapat menghadiri mesyuarat tersebut. Sebagai warga Beluran saya berbanggan dapat menyumbangkan masa dan tenaga saya untuk sama-sama memajukan Beluran baik dari segi ekonomi, agama mahupun sukan.

Transformasi Nelayan Mampu Tingkatkan Ekonomi Nelayan

· 0 comments

Ahli-ahli Persatuan Nelayan Kawasan (PNK) Beluran perlu keluar dari kepompong lama, daripada nelayan tradisonal kepada nelayan yang berdaya maju tanpa bergantung kepada bantuan kerajaan selama-lamanya.


Transformasi ini mampu meningkatkan sosio-ekonomi ahli nelayan itu sendiri. Apa yang penting keinginan para nelayan itu sendiri untuk maju, berani menyahut cabaran yang disarankan oleh kerajaan. Kerajaan melalui LKIM telah menyediakan berbagai bentuk insentif dan dana khusus untuk nelayan bergerak maju selari dengan kehendak masa kini.

Menjelang tahun 2048, populasi ikan di dasar laut akan berkurang akibat sifat rakus setengah pihak yang tidak bertanggungjawab, untuk mengaut keuntungan dengan cara pintas. Aktiviti ini menimbulkan kerisauan kita. Untuk mengatasi masalah ini, para nelayan tradisional harus menyiapkan diri dengan kaedah menternak ikan dalam sangkar.

About this blog

Wawasan dua puluh dua puluh,Satu pandangan jauh,Bukan impian malah kenyataan,Bersama kita jayakan...Berkibar terus oh benderaku,Kau kan kujunjung sepanjang waktu,Harumlah nama negara yang tercinta,Padamu tempat taat dan setia...Mari kita sambut seruan,Hadapi segala cubaan,Bangun bangsaku,Kita bersatu,Bersama mara hadapan.

Followers

Perlukah persempadanan baru kawasan Pilihanraya P.183 Beluran

Apakah lagi cadangan anda untuk memajukan Beluran

Perlukah Beluran mempunyai perkhidmatan Bank tetap?

Indiana Institute of Technology,IN USA

Indiana Institute of Technology,IN USA
Graduation Day December 1998

Gambar-Gambar Terpilih

Gambar-Gambar Terpilih