Turun Padang Part 1

Monday, May 4, 2009 · 0 comments
Sebagai menyahut seruan YAB Datuk Seri Mohd Najib Tun Abd Razak, setiap pemimpin diwajibkan turun padang, rakyat menjadi keutamaan, masalah harus diselasaikan, telah mendorong saya untuk terus memberikan perkhidmatan di peringkat akar umbi.

Misi utama saya turun padang kali ini adalah untuk melihat potensi pelancongan yang terdapat di daerah Beluran. Telah menjadi idaman saya untuk menjadikan Beluran sebagai salah satu distinasi pelancongan baru bagi daerah Sandakan mahupun Pantai Timur Sabah.

Hasil tinjauan singkat saya ke tempat-tempat yang menarik di sekitar daerah Beluran, saya mendapati Beluran mampu menjual produk pelancongannya sendiri sekiranya diurus selia dengan betul dan sistematik.

Paparan video yang saya rakamkan ini menunjukkan potensi pelancongan yang ada di Beluran. Sebagai contoh para pelancong boleh mengikuti aktiviti harian nelayan seperti menaiki bot tunda, menangkap & mengasingkan hasil tangkapan laut, memasak dan menikmati jamuan makan tengah hari diatas bot tunda. Pengalaman ini sungguh menakjubkan.

Kesemua paparan video ini sekiranya diterjemahkan menjadi satu kenyataan, akan menjana ekonomi masyarakat setempat. Apa tidaknya, limpahan rezeki hasil ledakan ekonomi ini akan memberikan kesan yang positif dalam kehidupan seharian masyarakat setempat. Rakyat senang, pemimpin juga senang.

Kepada mereka yang inginkan pengalaman baru, bolehlah menghubungi saya untuk keterangan lanjut.

Majlis Doa Kesyukuran di Kediaman TPM

· 0 comments

Menghadiri Majlis doa kesyukuran di Kediaman TPM...Tahniah!

About this blog

Wawasan dua puluh dua puluh,Satu pandangan jauh,Bukan impian malah kenyataan,Bersama kita jayakan...Berkibar terus oh benderaku,Kau kan kujunjung sepanjang waktu,Harumlah nama negara yang tercinta,Padamu tempat taat dan setia...Mari kita sambut seruan,Hadapi segala cubaan,Bangun bangsaku,Kita bersatu,Bersama mara hadapan.

Followers

Perlukah persempadanan baru kawasan Pilihanraya P.183 Beluran

Apakah lagi cadangan anda untuk memajukan Beluran

Perlukah Beluran mempunyai perkhidmatan Bank tetap?

Indiana Institute of Technology,IN USA

Indiana Institute of Technology,IN USA
Graduation Day December 1998

Gambar-Gambar Terpilih

Gambar-Gambar Terpilih