Seminar Bina Negara Siri 2, Kg Trusan Sugut

Tuesday, May 26, 2009 ·
Keesokannya saya meneruskan perjalanan menuju ke Terusan Sugut untuk merasmikan Seminar Bina Negara Siri 2 anjuran bersama PIBG SRK/SMK Terusan Sugut bersama Biro Tatanegara (BTN) Sabah. Saya berserta rombongan bertolak seawal 6:30 pagi dari Beluran dengan menggunakan (sewa) bot ahli PNK Beluran. Tujuan adalah untuk membantu ahli PNK Beluran mendapat sumber pendapatan sampingan. Tepat jam 9:45 pagi kami tiba di jetty Kg Terusan, Sugut. Ybhg Datuk Ibrahim Saad dan barisan kepimpinan masyarakat Kg. Terusan, Sugut menyambut kedatangan kami dengan penuh mesra.

Sekembali dari Kg Terusan Sugut saya berserta rombongan singgah sebentar ke Kg. Tetabuan untuk menziarai pusara kedua orang tua. Bacaan surah Yassin dan doa diketuai oleh Ustaz Al Fadzil Mohd Zulkiflie Abdul Rahman dari JHAEINS Beluran.

0 comments:

About this blog

Wawasan dua puluh dua puluh,Satu pandangan jauh,Bukan impian malah kenyataan,Bersama kita jayakan...Berkibar terus oh benderaku,Kau kan kujunjung sepanjang waktu,Harumlah nama negara yang tercinta,Padamu tempat taat dan setia...Mari kita sambut seruan,Hadapi segala cubaan,Bangun bangsaku,Kita bersatu,Bersama mara hadapan.

Followers

Perlukah persempadanan baru kawasan Pilihanraya P.183 Beluran

Apakah lagi cadangan anda untuk memajukan Beluran

Perlukah Beluran mempunyai perkhidmatan Bank tetap?

Indiana Institute of Technology,IN USA

Indiana Institute of Technology,IN USA
Graduation Day December 1998

Gambar-Gambar Terpilih

Gambar-Gambar Terpilih