23rd Sabah Dragon Boat Race

Wednesday, June 11, 2008 ·

Nama Bukit Besi begitu sinonim kepada masyarakat daerah Beluran, Sebut saja Bukit Besi, masyarakat setempat begitu kagum dengan kegigihan dan kemahiran mereka berdayung. Sejak pesta Padau Race Beluran diperkenalan, acara lumba perahu dayung telah menjadi milik mereka. Dalam erti kata lain, jadi juara baik acara lelaki mahupun wanita.
Menyedari akan "kemahiran semulajadi" yang ada pada mereka, COREJUTA Sdn Bhd telah membawa pendayung Bukit Besi untuk menyertai 22nd Sabah Dragon Boat Race pada tahun lalu. Ternyata percaturan yang dibuat tidak sia-sia, mereka mendapat tempat ketiga kategori Piala Ketua Menteri. Satu pencapaian yang seharusnya menjadi kebanggaan kepada mereka dan juga masyarakat Beluran.
Orang kuat dalam mencaturkan kejayaan ini ialah sdra Ramadan Angian. Beliau telah mengatur beberapa stretegi termasuk latihan intensif untuk mempastikan anak buahnya berada dalam keadaan cergas.
Pada tahun ini, Bukit Besi telah didaftarkan sebagai salah sebuah pasukan yang akan menyertai pertandingan perahu naga edisi ke 23, yang dijadualkan akan diadakan pada 15 Jun 2008 akan datang ini. Sama-samalah kita lihat dan tunggu prestasi mereka, sama ada pasukan yang terkenal dengan slogan "PANTANG UNDUR" ini mampu membuat kejutan lagi di kejohanan akan datang ini.
Gambar aksi mereka akan kita siarkan nanti, insyallah. Selamat Berjaya....

0 comments:

About this blog

Wawasan dua puluh dua puluh,Satu pandangan jauh,Bukan impian malah kenyataan,Bersama kita jayakan...Berkibar terus oh benderaku,Kau kan kujunjung sepanjang waktu,Harumlah nama negara yang tercinta,Padamu tempat taat dan setia...Mari kita sambut seruan,Hadapi segala cubaan,Bangun bangsaku,Kita bersatu,Bersama mara hadapan.

Followers

Perlukah persempadanan baru kawasan Pilihanraya P.183 Beluran

Apakah lagi cadangan anda untuk memajukan Beluran

Perlukah Beluran mempunyai perkhidmatan Bank tetap?

Indiana Institute of Technology,IN USA

Indiana Institute of Technology,IN USA
Graduation Day December 1998

Gambar-Gambar Terpilih

Gambar-Gambar Terpilih