Malam Manifestasi Kesenian dan Kebudayaan Islam Beluran pada 24 Ogos 2007

Thursday, April 3, 2008 ·

Menyedari kefahaman musikal berunsurkan Islam kurang popular dikalangan masyarakat kita, saya melalui Badan Dakwah Islam Beluran telah menganjurkan Malam Manifestasi Kesenian dan Kebudayaan Islam Beluran. Saya tidak menduga sambutan yang diberikan oleh masyarakat Beluran sangat memberangsangkan, kehadiran pada malam tersebut dianggarkan sekitar 4,000 orang penonton.

Acara pada malam tersebut telah disempurnakan oleh YB Datuk Masidi Manjun. Beberapa acara telah diadakan seperti persembahan gambus dari Persatuan Brunei Sabah, persembahan nasyid, kompang, marhaban, pembacaan puisi dan persembahan nyanyian secara solo oleh Sdra Nazri (X Kumpulan Raihan). Penganjur juga menyediakan cabutan tiket bertuah secara percuma..Hadiah pertama...tiket kapal terbang Sandakan/Kuala Lumpur/Sandakan.

Badan Dakwah Islam Beluran merakamkan jutaan terima kasih kepada YB Datuk Masidi Manjun kerana sudi merasmikan program ini. Sekalung budi juga kami panjangkan kepada Ybhg. Datuk Ag Sahak, Pengarah Jabatan Haiwan dan Perusahaan Ternak Sabah, diatas kesudian Ybhg Datuk membenarkan Kumpulan H5N1 dan Kumpulan Gambus untuk turut serta menyerikan acara pada malam tersebut.

0 comments:

About this blog

Wawasan dua puluh dua puluh,Satu pandangan jauh,Bukan impian malah kenyataan,Bersama kita jayakan...Berkibar terus oh benderaku,Kau kan kujunjung sepanjang waktu,Harumlah nama negara yang tercinta,Padamu tempat taat dan setia...Mari kita sambut seruan,Hadapi segala cubaan,Bangun bangsaku,Kita bersatu,Bersama mara hadapan.

Followers

Perlukah persempadanan baru kawasan Pilihanraya P.183 Beluran

Apakah lagi cadangan anda untuk memajukan Beluran

Perlukah Beluran mempunyai perkhidmatan Bank tetap?

Indiana Institute of Technology,IN USA

Indiana Institute of Technology,IN USA
Graduation Day December 1998

Gambar-Gambar Terpilih

Gambar-Gambar Terpilih